Доки тато на передовій, дитина потребує допомоги

Аня Гладощук

17-річна Аня Гладощук з Новомиргорода – цьогорічна випускниця. Для батьків зазвичай це й привід для гордості, і хвилювання щодо майбутнього дитини. Для батьків Ані хвилювань значно більше, ніж радості – нещодавно доньці встановили страшний діагноз –лімфогранулематоз.

“Все розпочалося рік тому – ми помітили збільшення лімфовузлів, – розповідає Віка Гладощук, мама дівчинки. – Пройшли обстеження в Кіровограді – лікарі не знайшли нічого страшного, проте попередили, що онкогематологію на ранніх стадіях важко визначити, тому потрібно спостерігатися в лікарів”

Лімфовузли все одно були запалені, дитина поводилася дуже апатично, у неї зникли всі бажання, швидко втомлювалася. Потім підвищилася й тривалий час трималася підвищена температура. Лікарі у Новомиргороді врешті відправили на знімок голови й поставили діагноз синусіт. Дитячий лікар прописала ліки мало не на дві тисячі гривень.

Нас відправили також на УЗД шиї, за яке ми заплатили 120 гривень, проте навіть там нікого не насторожили гулі на місці лімфовузлів. А от отоларинголог все побачив і відправив у Кіровоград.

Друге обстеження показало, що цього разу ми звернулися з певним запізненням – онкозахворювання прогресувало до третьої стадії і почало вражати інші органи. Оскільки ж лімфовузли розташовані по всьому тілі, то вже зараз вражена селезінка, позаочеревинний простір, лімфоїдна тканина шиї.

Наразі єдиним виходом з ситуації є хіміотерапія. Перший курс ми вже пройшли, всього потрібно вісім курсів. Щоправда, лікарі стверджують, що для початку потрібно пройти половину запланованого лікування, подивитися на результати – і потім або продовжувати хіміотерапію, або переходити на інші методики лікування.

Віка налаштована рішуче – вона буде боротися за майбутнє своєї доньки. Але фінансово родині пройти це лікування буде дуже непросто.

Тато Ані Руслан Гладощук перебуває на службі за призовом у третьому полку спецназу – він передає додому практично всю свою зарплату (як зазначила Віка, «навіть не палить»), але цього мало. І знайти додаткові джерела прибутків для чоловіка, який виконує свій обов’язок захисту суверенітету України, дуже непросто. Мама працює бухгалтером у лісництві – її прибутки теж не надто великі. А в родині є ще й восьмирічний син…

“На один курс хіміотерапії потрібно прокарбазіну придбати на 10 тисяч гривень, одну упаковку уромітексану – за 1700 гривень, майже утисячу гривень обійдеться етопозід, 1120 гривень – блеоміцин. Решта ліків є в лікарні, їх нададуть безкоштовно, принаймні цього разу – ніхто не гарантує, що лікарня буде забезпечена цими ліками постійно”

Лікування відбувається за схемою: 2 тижні хіміотерапії – один тиждень перерви. Тому витрати – дуже солідні.

Подивіться на фото – ця вродлива дівчина потребує вашої підтримки.

Телефон мами Вікторії Гладощук: (098)4108348.

Номер картки на ім’я Вікторії Гладощук у приватбанку – 4149 4978 3484 5242.

джерело: novomirgorod.com
Поширити:

Залишити коментар:

коментар