Кіровоградці вимагають заборонити “добровільні” внески у медзакладах міста

Сьогодні, 31 травня, на сайті “Єдина система місцевих електронних петицій” зареєстрували петицію “Про заборону збору «добровільних» благодійних внесків у медичних закладах міста”. Нагадаємо, вчора петиція про заборону “добровільних” внесків у дитячих садках і школах набрала необхідну кількість голосів (450), щоб потрапити на розгляд до міськради.

Текст петиції:

“Закон забороняє медичним закладам брати кошти готівкою від пацієнтів, проте в Кіровограді, як і в інших містах України, це правило порушується, прикриваючись збором, буцімто, добровільних благодійних внесків.

Не встигнув переступити поріг лікарні, вже з приймального відділення, з хворих вимагають данину, начебто на потреби лікарні. Далі побори продовжуються в відділеннях, при здачі аналізів, на процедурах і таке ін.
Після того як хворий сплатить всі податі йому вже немає за що лікуватися.
Чи можна вважати ці внески благодійними при мізерних пенсіях більшості українців?!

Посилаючись на багаточисельні скарги кіровоградців, вважаю за доцільне вжити наступних заходів:

1. Кіровоградській міській раді забезпечити належне фінансування потреб медичних закладів міста за рахунок міського бюджету.

2. Відповідним рішенням міської ради заборонити збір «добровільних» благодійних внесків в мережі установ охорони здоров’я міста”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар