Як на Кіровоградщині проходять службу військові-резервісти?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Умовне фото

Резервісти проходять службу шляхом залучення на навчальні збори у військових частинах під час практичних заходів бойової підготовки. Резервіст проходить підготовку у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом та залучається до участі в усіх найбільш значущих заходах бойової підготовки (бойові стрільби, тактичні навчання і т. ін.). При цьому терміни проведення зборів командир військової частини заздалегідь узгоджує з резервістом та його роботодавцем.

Обладнання та екіпіровка резервістів: Військова форма одягу, предмети особистої екіпіровки резервістів аналогічні передбаченим для військовослужбовців.

Відмінності від військовозобов’язаних: Резервіст проходить службу в резерві у добровільному порядку на підставі укладеного з ним контракту. Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результатами виконання програми підготовки. Також резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань).

Роботодавець резервіста отримує компенсацію заробітної плати виплачену резервісту, за час, який відсутній працівник на робочому місці.

Керівництвом країни, Міністерства оборони України та генерального штабу Збройних Сил України постійно проводиться робота щодо підвищення мотивації громадян до проходження служби у військовому резерві. У 2013 році збільшено в 1,6 рази грошова винагорода резервістам, які протягом року пройшли збори (від 1600 до 3100 грн.), у 2014 році резервістам встановлено нову грошову виплату за період виконання обов’язків служби у військовому резерві (із розрахунку двох мінімальних заробітних плат на місяць — до 2400 грн). Під час проходження служби резервісту гарантується відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань. Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві (із розрахунку двох мінімальний зарплат на місяць).

Служба в резерві це майже єдина можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру.

Резервісту гарантується: Збереження робочого місця на весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві.  Резервістам щорічно виплачується грошова винагорода у відповідності із військовим званням за результата

Умовне фото
Умовне фото

ми виконання програми підготовки. Також резервістам відшкодовують компенсацію за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюють виплату добових (відповідно до військових звань).

У листопаді минулого року Постановою Кабінету Міністрів України було затверджено нову структуру військового резерву людських ресурсів відповідно до якої військовий резерв людських ресурсів складається з:

 –  резервістів, які у добровільному порядку уклали контракт на проходження служби    у військовому резерві;

–  військовозобов`язані, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах та Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки країни;

 –  громадян та громадських об’єднань, які на добровільних засадах займаються діяльністью щодо підтримання обороноздатності держави.

У разі Вашої зацікавленості службою у військовому резерві ми готові надати необхідну інформацію із вищезгаданого питання. З питань проходження служби Ви можете звернутися до найближчого військового комісаріату та військових частин, де впроваджується служба в резерві.

Якщо Ви справжній патріот, бажаєте завжди бути готовим до захисту Батьківщини і шукаєте адреналіну, екстриму та нових вражень, варто зважити: можливо служба у резерві українського війська саме для Вас?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Як на Кіровоградщині проходять службу військові-резервісти?

  1. [b]Добрый день! Прошу помочь отыскать в каком городе находится офис Овсянюка Александра Григорьевича.[/b]
    Когда я прочитала практически все отзывы интернета решила завезти маму на лечение именно к Овсянюку. Плюс знаю что он спас от этой болезни двух дальних родственников.
    расызскала его сайт, но контактов там не было.[b]Очень умоляю помочь узнать номер телефона либо, если таков есть, официальный сайт с контактными данными.[/b]
    Едем мы в Украину к Овсянюку аж из Новосибирска, хотели бы предварительно записаться на прием, что бы не 100% попасть на прием.
    Весьма благодарна вас за понимание!

Коментарі заборонені.