На Кіровоградщині спіймали браконьєрів-електровудочників

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Головним державним інспектором Кіровоградрибоохорони Головченком О. В. у ході проведення рибоохоронного рейду було припинено лов риби «електровудкою».

Про це пише Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.

Нещодавно у нічний час громадяни Б. та С., знаходячись на водоймі – річка Плетений Ташлик біля Гранкар’єру Маловисківського району Кіровоградської області, в період нерестової заборони, грубо порушили правила рибальства, а саме проводили вилов риби забороненими знаряддями лову – сітками мисиновими в кількості 8 штук загальною довжиною 400 м, кожна з яких кроком вічка 70х70 мм, довжиною 50 м, та пристроєм для вилову риби із застосуванням електроструму – «електровудкою» SUMSUNG

Внаслідок протиправних дій останні виловили рибу в кількості – короп – 143 штуки, карась – 18 штук, товстолоб – 23 штуки, білий амур – 2 штуки, плітка – 17 штук, судак – 2 штуки, загальною вагою 96 кг, чим спричинили істотних матеріальних збитків державі на загальну суму 52892 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

В діях правопорушників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ч.1 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Матеріали для розгляду даного правопорушення та притягнення порушників до кримінальної відповідальності будуть спрямовані до Маловисківського відділу поліції ГУ НП у Кіровоградській області, оскільки співробітниками поліції складено відповідні матеріали та вилучено заборонені знаряддя лову протоколом огляду місця події.

Нагадуємо, що нерестова заборона на лов риби на річках Кіровоградської області в 2016 році закінчується 21 травня, проте заборона на лов риби сітковими знаряддями лову, а тим більше пристроями із застосуванням електроструму – «електровудками» триває постійно, щоденно на протязі всього року. Правилами любительського та спортивного рибальства дозволено здійснювати вилов риби рибалкам-любителям на  водоймах загального користування – з берега або з човна,  вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар