Кіровоградська ОДА визначила, що буде додекомунізовувати (СПИСОК)

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко підписав розпорядження від 19 травня 2016 року “Про виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Відповідно до цього розпорядження будуть перейменовані топонімічні об’єкти Кіровоградської області, які не додекомунізували на місцях. Крім того у розпорядженні є перелік пам’ятників та пам’ятних знаків, які підлягають демонтажу. Знаходяться ці пам’ятники та пам’ятні знаки у восьми районах області.

Зокрема це – погруддя Боженка у с. Бережинка, пам’ятник Леніну у с. Якимівка та пам’ятник Леніну у с. Новогригорівка, пам’ятник Леніну на території ТОВ “Новомиргородський цукор”, пам’ятний знак на честь 50-річчя ВЛКСМ у смт Новоархангельську, пам’ятник Г. Петровському на території ПАТ “2-й ім. Петровського цукровий завод”, пам’ятна дошка на приміщенні міського Палацу культури, на якій зазначено про те, що в цьому будинку було проголошено на повітовому з’їзді встановлення радянської влади у місті Олександрії та повіті, пам’ятна дошка на будинку на розі вул.Таврійської, 10, яка засвідчує участь у встановленні радянської влади Віталія Примакова – командира полку Червоного Козацтва.

Детальніше список об’єктів, які декомунізує Сергій Кузьменко на Кіровоградщині, читайте у документі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар