Територіальні громади Кіровоградщини максимально збережуть межі районів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 25 травня, у Кіровоградській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної платформи, яку реалізує Асоціація міст України, стосовно обговорення змін до Конституції щодо децентралізації влади.
Як повідомив на початку засідання перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, децентралізація – незворотній процес і треба зробити все можливе, щоб він був максимально комфортний для реалізації на місцях.

“Запропонована нами у квітні 2015-го року модель, яка передбачала створення 53-ох громад на території області, піддалася нищівній критиці на місцях. Справа у тому, що всі населені пункти Кіровоградщини, крім міста Помічна, виступили за створення громад у межах існуючих районів. Тому у квітні 2016-го року було презентовано план формування вже 51-єї громади у межах нинішніх районів. Лише Помічна запропонувала об’єднатися з населеними пунктами сусіднього району, які знаходяться поблизу міста. Тепер нам треба змінити межі так званих районів, а для цього потрібно, щоб відповідні зміни були внесені до Конституції України”, – повідомив Коваленко.

Також Сергій Петрович зазначив, що об’єднання двох сіл – не означає створення спроможної громади, оскільки за рівнем розвитку інфраструктури та демографічними показниками вони можуть не дотягувати до рівня потужної гмомади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар