На Кіровоградщині з 1 червня введуть обмеження для великовагового автотранспорту

На території Кіровоградської області з 1 червня вводиться тимчасове обмеження руху великовагового автотранспорту. Про це повідомляється на сайті Служби Автомобільних доріг в Кіровоградській області.

На сьогодні законодавством та іншими нормативно-правовими актами передбачено відповідальність за здійснення перевезень вантажів понад дозволених нормативів та нараховується плата за проїзд автомобільними дорогами, яка розраховується за відповідною формулою (постанова КМУ від 27 червня 2007 р. № 879). У разі перевищення нормативу хоча б одного вагового або габаритного параметру: до 10% – нараховується у подвійному розмірі; на 10-40% – нараховується у потрійному розмірі; більш як на 40% – нараховується у п’ятикратному.

За проїзд без дозвільних документів транспортних засобів, вагові параметри яких перевищують нормативні, передбачений адміністративний штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 гривень).

Нагадаємо, з метою збереження існуючої автодорожньої мережі від передчасних руйнувань та недопущення утворення деформацій покриття з 10.00 до 22.00 години при температурі повітря вище 28° С на території Кіровоградської області з 1 червня вводиться тимчасове обмеження руху великовагового автотранспорту (загальною вагою понад 24 т та навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар