Кіровоградський суд відмовив у задоволенні позову громадському активісту

У січні кіровоградський активіст Дмитро Сінченко подав позов на Кіровоградську міську раду про скасування незаконного рішення щодо відповіді на лист ВРУ, у якому місцеві депутати просять відтермінувати перейменування міста Кіровограда і заявляють про неприпустимість його перейменування в Інгульськ. Як стверджує Дмитро Сінченко, рішення міської ради незаконне, оскільки прийняте з порушенням ч. 3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Суд відмовив активісту у задоволенні позову. Про це написав на своїй сторінці у ФБ Дмитро Сінченко.

“Суд відмовив мені у задоволенні позову. Треба зазначити, що позови до міськрад зазвичай задовольняють на рівні апеляції і касації, коли справу розглядають судді, не залежні від місцевої влади.

Суддя Плохотніченко, який виніс дане рішення, вже відомий громадськості своїми неправосудними рішеннями, за що свого часу отримав антипремію “Шина року” за порушення прав людини.

Місцевим депутатам і меру розслаблятись не варто – ми підемо в апеляцію і таки змусимо місцеву владу виконувати Закон! До того ж, є і інші інструменти, окрім судового, які ми збираємось задіювати для впливу на нерадивих чинуш”, – написав громадський активіст Дмитро Сінченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар