У селищі Новому сьогодні уникнули здорожчання води до 35 грн/м³

Мешканці селища Нового сьогодні могли отримати нову ціну на водопостачання – 35 грн./м³. Проте члени виконкому Новенської селищної ради, після довгих дискусій, виключили це питання з порядку денного засідання.

Ціна у 35 грн./м³ на водопостачання та водовідведення є економічно обґрунтованою, за словами представників КП “Теплоенергетик”, яке і забезпечує селище водою. Як розповів головний інженер підприємства В’ячеслав Карауш, забезпечення водою селища Нового, за сьогоднішнім тарифом, являється збитковим, а за умов нинішнього здорожчання носіїв та матеріалів, збитки є такими, що “Теплоенергетик” вже не може “тягнути” селище.

“Через те, що з початку 2016 року держава припинила компенсовувати різницю в тарифах, ми понесли дуже тяжкі збитки. Ми не можемо ні ремонтуватись, ні ослуговувати мережі, не можемо виплачувати заробітну плату”, – розповів головний інженер підприємства В’ячеслав Карауш. Більше того, як він запевнив, ціна у 35 грн./м³ не передбачає прибутків для підприємства, а лише покриває витрати.

Головний інженер “Теплоенергетика” звернувся до селищної влади з проханням серйозно поставитись до вирішення цієї проблеми. Як варіант виходу зі складної ситуації В’ячеслав Карауш запропонував залучити міську владу Кіровограда.

Такої ж думки селищний голова Нового Сергій Денисенко.

“Ми будемо докладно вивчати це питання, шукатимем фінансові резерви у себе, а також звернемось до міського голови Кіровограда, аби той посприяв пошуку фінансування на компенсацію різниці у тарифах”, – розповів журналісту Першої електронної Новенський сільський голова.

Зазначимо, що на сьогодні у селищі Новому діють такі ж самі тарифи на воду, як і в місті Кіровограді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар