Голова ОДА на “гарячій лінії”: земельні питання та проблеми територіальних громад

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Сьогодні, 19 травня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко вчергове поспілкувався з жителями Кіровоградщини на “гарячій лінії”. До очільника області звернулося близько десяти людей з проханнями посприяти у вирішенні різнопланових питань. Дзвінки надходили і з обласного центру, і з інших населених пунктів регіону.
Традиційно переважали питання підтримки захисників України (як учасників антитерористичної операції, так і ветеранів Другої світової війни). Зокрема, заявники з Олександрівського та Олександрійського районів попросили допомоги у вирішенні проблеми надання земельних ділянок учасникам АТО.
– Не дивлячись на той величезний обсяг роботи, який вже зроблено Держгеокадастром, ще залишаються питання стосовно отримання земельних ділянок, – зазначив Сергій Кузьменко. – Я взяв на замітку ці сигнали. Проконтролюємо, поспілкуємося з керівництвом Держгеокадастру в області саме щодо цих конкретних людей.
Донька ветерана Другої світової війни з Кіровограда порушила питання своєчасності отримання її батьком винагороди. Голова облдержадміністрації записав особисті дані ветерана і пообіцяв розібратися, чому виникла проблема, і посприяти її вирішенню.
Хвилює жителів Кіровоградщини і питання об’єднання територіальних громад. Зокрема, додзвонювачка з Долинського району цікавилася подальшою долею свого населеного пункту. Голова облдержадміністрації прокоментував це питання так:
– Ніхто сьогодні примусово не об’єднує громади. Мова йде тільки про формування певного документу – дорожньої карти, за яким у подальшому громади будуть добровільно приймати рішення про об’єднання чи необ’єднання.
Інші питання стосувалися надання допомоги у лікуванні дитини, догляду за пам’ятним знаком жертвам голодомору в одному із районних центрів області, законності руху вулицями міста великотоннажного транспорту тощо. Сергій Кузьменко пообіцяв з’ясувати, що потрібно зробити в кожному конкретному випадку, та посприяти вирішенню цих проблем. Кожен додзвонювач отримає офіційну відповідь на свою заявку.
Насамкінець очільник області подякував працівникам обласного контактного центру за якісну роботу та увагу до кожного додзвонювача, зазначивши:
– Це хороший механізм, коли не витрачаючи час та кошти на виїзні прийоми в райцентри, а шляхом телефонного спілкування на “гарячій лінії” голови облдержадміністрації ми маємо можливість вирішувати проблеми жителів області. Це ефективна робота. Я хочу подякувати тим людям, які працюють на “гарячій лінії” і сприяють у вирішенні величезного обсягу питань за допомогою телефонних дзвінків.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар