Катання на гойдалці завершилось для восьмикласниці з Кіровограда тяжкою травмою хребта

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

9 травня учениця 8Б класу кіровоградського НВО №20 Катя гралась із друзями на дитячому майданчику. Катання на гойдалці закінчилось для кіровоградки серйозною травмою спини.

“Мама, приїдь у обласну лікарню. Мене сюди везуть”, – почула мама Наталя заплаканий голос доньки у телефонній слухавці.

Коли дівчинка каталась на гойдалці, хлопчик її дуже розгойдав. У результаті чого Катя вилетіла із гойдалки і навздогін отримала удар по спині цією ж гойдалкою. Діти відразу ж викликали “швидку” і повезли дівчинку в дитячу обласну лікарню. На щастя, удар був зосереджений там, де починаються нервові закінчення. Якби було пошкоджено спинний мозок, наслідки могли би бути набагато гіршими.

У Кіровоградській обласній дитячій лікарні Каті зробили два знімки хребта. Лікарі сказали, що все нормально і перелому немає – просто розтягнуті зв’язки. Тому дитині треба просто полежати.

Уже наступного дня у Каті почало віднімати ногу – дівчина скаржилась на сильний біль у спині. Лікарі продовжували говорити, що все добре – це тимчасовий біль. Мовляв, просто залежала ногу абощо. Проте болі не припинялись і дівчина все менше відчували ноги, перестала ходити.

“Я знову пішла до лікарів. Просила перевірити ще раз. Про яке “нормально” може йти мова, якщо Катюша щоночі кричала від болю?”- розповідає Першій електронній мама дівчинки.

Тільки тоді до дитини викликали невропатолога, який дав направлення на МРТ. У п’ятницю, 13 травня, на результаті МРТ побачили, що у дівчинки у спині відломок розміром 10 мм та два перелома копчика. Вже у вівторок дівчинку повезли на лікування до Києва – в Інститут нейрохірургії. Відразу по приїзду тамтешні лікарі за три години зробили операцію зі встановлення імплантів.

Після кількох днів реанімації, Катюша прийшла до тями: “Вона уже посміхається. Я починаю впізнавати свою дитину”, – каже мама.

На операцію кошти збирали і в школі, і батьки залізли в борги, аби якомога швидше врятувати свою дитину. Але для того, щоб Катя мала змогу стати на ноги, треба ще щонайменше 80 тис. грн на лікування. Ще кілька тижнів тому дівчинка займалась гімнастикою, акробатикою, а зараз навіть не може встати з ліжка. Кожна гривня – робить Катю на крок ближчою до мрії – мати змогу знову ходити.

Чухрій Катерина Ігорівна 2002р.н (карта юніора Приватбанк 5168755931099150)

Діагноз: хребетно-мозкова травма поперекового 5 відділу хребта.

Мати: Наталя 0956554414

Батько: Ігор 0665409566

Поширити:

Залишити коментар:

коментар