Підприємців Кіровоградщини очікують перевірки водоканалу

На 460 підприємствах Кіровоградщини відбудеться перевірка стічних вод. Пов’язано це з тим, що протягом 2015-2016 років почастішали випадки скиду наднормативно-забруднених стічних вод від абонентів, які мають локальні системи каналізації (вигріб, септик). Перевірка проводитиметься безкоштовно – стверджує “Дніпро-Кіровоград”.

Підприємці Кіровоградщини занепокоєні тим фактом, що на їхню адресу приходять листи з попередженням від ОКВП “Дніпро-Кіровоград” з повідомленням про перевірку стічних вод. Люди побоюються, що чергова перевірка обернеться “незапланованими фінансовими витратами”.

“Чиновники вигадали нову фішку, як “доїти” підприємців. Щойно закінчився мораторій на перевірки і знову понеслося! Виникли нові ідеї, як заробити”, – невдоволено коментують листи від водоканалу кіровоградці.

Перша електронна газета звернулася до керівництва “Дніпро-Кіровоград” за коментарем стосовно майбутніх перевірок – для чого і скільки це коштуватиме для підприємців. Водоканал детально розповів для чого і з якою метою було ініційовано перевірку стічних вод.

Відповідь заступника генерального директора “Дніпро-Кіровоград” О. Головченка друкується без змін та правок:

“У зв’язку з почастішанням протягом 2015-2016 років випадків скиду наднормативно-забруднених стічних вод від абонентів, які мають локальні системи каналізації (вигріб, септик), ОКВП “Дніпро-Кіровоград” прийнято рішення про проведення суцільного відбору стічних вод у зазначеної групи абонентів. Загальна кількість підприємств, що підпадають контролю, в цілому по ОКВП «Дніпро-Кіровоград» становить 460 абонентів. Вартість проведення досліджень якості стічних вод для підприємств, що перевіряються – безкоштовно.

Діяльність ОКВП «Дніпро-Кіровоград» по прийманню стічних вод (в тому числі тих, що вивозяться асенізаційним транспортом) регулюється Правилами приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України», затвердженими наказом Держбуду України від 19.02.2002р. № 37 (далі – Правила).

Пунктом 1.3 Правил встановлено, що вони спрямовані на запобігання порушенням у роботі мереж і споруд каналізації, підвищення ефективності роботи цих споруд і безпеки їх експлуатації та забезпечення охорони навколишнього природного середовища від забруднення скидами стічних вод Підприємств.

Згідно п. 1.10 Правил, приймання в каналізацію стічних вод, які вивозяться асенізаційним транспортом від Підприємств і приватного сектора, здійснюється тільки через зливні станції Водоканалів. Підприємства або приватні власники сплачують Водоканалу за їх транспортування та очистку згідно з договором.

Згідно п. 2.1 Правил, Водоканали мають право контролювати якість, кількість та режим скиду стічних вод Підприємств.

У зв’язку з почастішанням протягом 2015-2016 років випадків скиду наднормативно-забруднених стічних вод від абонентів, які мають локальні системи каналізації (вигріб, септик), ОКВП “Дніпро-Кіровоград” прийнято рішення про проведення суцільного відбору стічних вод у зазначеної групи абонентів. Загальна кількість підприємств, що підпадають контролю, в цілому по ОКВП «Дніпро-Кіровоград» становить 460 абонентів. Вартість проведення досліджень якості стічних вод для підприємств, що перевіряються – безкоштовно”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар