Кіровоградський суд оштрафував голову тендерного комітету майже на 12 тис. грн

Суд оштрафував голову комітету з конкурсних торгів КП «Теплоенергетик» (Кіровоград) В’ячеслава Карауша на 11 900 грн за порушення тендерного законодавства під час закупівлі послуг на 10,54 млн грн. Про це повідомляють “Наші гроші”.

Таке рішення прийняв Кіровоградський районний суд Кіровограда.

З матеріалів судової справи відомо, що з листопада 2015 по лютий 2016 року Державна фінансова інспекція Кіровоградської області провела перевірку КП «Теплоенергетик» та виявила порушення тендерного законодавства з боку голови конкурсного комітету по закупівлі робіт з реконструкції теплових мереж по вул. Київській у Кіровограді. А саме, тендерний комітет не відхилив пропозиції учасників тендеру ПП «Камелот-300» та ПП «Осмос-Буд», які не відповідали кваліфікаційним умовам.

Сам голова тендерного комітету в суді своєї вини не визнав. За його словами, документація конкурсних торгів не вимагала від «Камелот-300» детального переліку наявного обладнання, відсутність якого ДФІ вважала порушенням законодавства. Крім того, конкурсний комітет перевірив довідку «Осмос-Буд» на предмет відсутності корупційний правопорушень через Єдиний держреєстр судових рішень.

Але суд вирішив, що ознаки порушення голови тендерного комітету КП законодавства про закупівлю за державні кошти підтверджується цілою низкою документів, які надала ДФІ. А тому постановив визнати його винним за статтею 164-14, ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення законодавства про закупівлі) та накласти на штраф в 11 900 грн.

Цей штраф складає 700 неоподаткованих мінімумів і є мінімальним, який передбачає вказана судом стаття КУпАП.

Як писали «Наші гроші», у вересні 2015 року КП «Теплоенергетик» за результатами тендеру уклало договір з ПП «Осмос-Буд» на реконструкцію тепломережі вартістю 10,54 млн грн. На торги подали свої пропозиції шість фірм. Але тендерний комітет, який очолював головний інженер КП В’ячеслав Карауш, відхилив чотири з них. При цьому, три з відхилених були дешевшими, ніж пропозиція переможця. В підсумку, до торгів були допущені тільки ПП «Камелот-300» та ПП «Осмос-Буд». Остання фірма і була визнана переможцем торгів.

ПП «Камелот-300» заснував Олександр Кокош – екс-голова Кіровоградської міської організації Партії регіонів.

Засновником та кінцевим власником ПП «Осмос-Буд» зі статутним капіталом у 1000 грн є мешканець Кіровограда Олег Данілов. Керівником підприємства – Роман Рабдєв. Сама фірма була зареєстрована в Кіровограді ще в 1994 році Ларисою Засипан під назвою ПФ «Осмос». В той же час,«Вісник державних закупівель» не містить інформації про отримання цією фірмою замовлень, крім вище згаданої угоди з КП «Теплоенергетик».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар