Гострий лейкоз, а не наслідки посту. Кіровоградка бореться за життя заради доньки

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Напередодні Великодня кіровоградка Ангеліна відчула запаморочення та знесилення. Нарікала на суворе дотримання посту – мовляв, організм просто виснажився. А виявилось – рак крові.

37-річна Ангеліна Рябченко раніше займалась приватним підприємництвом, але їй довелось закрити свій бізнес. Разом із тимчасово безробітним чоловіком зараз виховують 11-річну доньку Настю.

За кілька днів до того, як Великодні дзвони пробили про початок світлого свята, Ангеліна відчула себе недобре. Проте жінка думала, що це надто суворе дотримання посту виснажило її організм. Тому вирішила не звертатись до медзакладів. Але з кожним днем запаморочення ставали все сильнішими. 1 травня замість великоднього родинного свята Ангеліна поїхала до лікарні. Але у лікарів Кіровоградської обласної лікарні нібито були вихідні. Жінці порадили прийти пізніше. Кіровоградку поклали до лікарні лише 4 травня. Місцеві медики відправили аналізи на дослідження у Київ, де встановили діагноз – “рак крові”.

“Від поганого згортання крові у Ангелінки з’явились синці на шкірі. Уже кілька днів вона зовсім не встає з ліжка”, – розповідає Першій електронній близька подруга хворої Тетяна.

Уже шостий день Ангеліна дивиться на стелю лікарняної палати гематологічного відділення, не маючи змоги навіть побачити доньку. Маленькій дівчинці буде тяжко бачити маму в синцях і прикуту до ліжка. Проте поки що лікарі навіть не можуть почати курс хіміотерапії – у жінки відкрилась кровотеча.

“Нещодавно від такого ж діагнозу померла наша знайома – Віта Мироненко. Тепер Ангеліна з такими ж симптомами в лікарню потрапила. У нас є трошки грошей, але їх замало на лікування. Бо лікарі кажуть, що один курс хіміотерапії коштує близько 11 тисяч гривень. Її треба врятувати. Хочеться витратити ці кошти, щоб врятувати, а не похоронити. У неї ж донька маленька ще”, – зі сльозами на очах додає Тетяна.

Поки що близькі Ангеліни просять тільки про фінансову допомогу. Але скоріш за все будуть потрібні донори 1+ групи крові, тому Перша електронна збирає базу потенційних донорів завчасно. Адже якщо знадобиться плазма крові, то вливати її треба дуже швидко.

Повний діагноз Ангеліни: гострий лейкоз, І гостра стадія, анемія середньої тяжкості, тромбоцитоз із клінічними проявами, шкірні геморагії.

Сьогодні було відкрито рахунок задля порятунку Ангеліни на ім’я її чоловіка.

Рябченко Володимир

Номер картки: 4149 4978 7003 1442

Стосовно донорства звертайтесь за телефонами координатора Асоціації молодих донорів України у Кіровоградській області Ольги: 099 441 39 14, 097 188 70 09

Перша електронна перевірила інформацію. У Кіровоградській обласній лікарні підтвердили, що 37-річна кіровоградка Ангеліна Рябченко дійсно знаходиться у гематологічному відділенні із діагнозом гострий лейкоз.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар