69 спецпризначинців отримають 117 гектарів землі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

5 травня виконуючий обов’язки начальника Держгеокадастру в області Андрій Піньковський побував у Компаніївському районі, де провів виїзний прийом громадян.
До посадовця звернулися 6 жителів району з проханнями посприяти у вирішенні спірних земельних питань (надання дозволів на виготовлення проекту землеустрою на земельний наділ та затвердження документації із землеустрою, оформлення документів для ведення особистого селянського господарства, продовження оренди земельної ділянки та дострокове розірвання договорів оренди землі на земельні паї). Заявники також просили Андрія Піньковського роз’яснити нюанси діючого законодавства з деяких питань, зокрема, стосовно можливості резервування земельної ділянки для учасників АТО на території району. Усі відвідувачі отримали вичерпні відповіді та роз’яснення.

Також слід зазначити, що протягом тижня було вирішене проблемне питання стосовно забезпечення землею учасників антитерористичної операції з Компаніївського району. 69 бійців 3-го полку спецпризначення отримали накази про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою на територій Виноградівської сільської ради загальною площею 117 гектар.

Загалом, з початку запровадження Урядом даної ініціативи, військовим району видано 328 дозволів на відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок у власність військові отримають у розпорядження землі загальною площею майже 600 гектар. З усіх військовослужбовців, які отримали дозволи, завершили процес оформлення землі 111 учасників АТО. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею 193 гектари.

Прес-служба Головного управління Держгекадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар