Що про Євробачення і Джамалу цікавить жителів Кіровоградської області

Яндекс вивчив, що кіровоградці шукають про Євробачення в Інтернеті. Зазвичай інтерес українців до цього конкурсу швидкоплинний: про нього починають активно запитувати за тиждень до фіналу і продовжують ще трохи після. Проте цього року уже національний етап у лютому отримав чималий розголос. За три місяці 2016-го запитів зі словом «євробачення» було у сім разів більше, ніж за той самий період 2015 року. При цьому мешканці Кіровограда та області були навіть активнішими за решту жителів країни.

Загалом запити до Яндекса про Євробачення стосуються як цьогорічного конкурсу: [когда будет евровидение 2016 по телевизору во сколько], так і минулих: [все конкурсанты евровидения за 30 лет слушать подряд]. Є філософські: [почему океан эльзы не принемает участие в евровидении он бы сразу победил], а є й цілком практичні: [як заробити на євробаченні]. Дехто з українців навіть вважає, що конкурс уже завершився, і шукає результати: [где будет проходить евровидение в 2017 году].

Зростання інтересу до конкурсантки від України співачки Джамали у пошуку Яндекса так чи інакше пов’язане з її творчістю. За останні два роки у запитах від кіровоградців, як і від решти українців, помітні три піки. Перший був у липні 2014-го, коли Джамала перемогла у конкурсі «Нова хвиля». Другий — у листопаді того ж року, імовірно тому, що саме тоді вийшла її спільна з Андрієм Хливнюком та Дмитром Шуровим пісня «Злива». Але кожен із цих сплесків — ніщо у порівнянні з лютневим під час національного етапу Євробачення, коли про Джамалу почали запитувати у 10 разів частіше. Наразі інтерес до виконавиці трохи вщух, але про неї продовжують багато питати: [джамала в странном наряде], [джамала зріст вага шанси на перемогу] і навіть [джамала потребовала убрать украинский флаг] — дехто з українців сплутав Джамалу із Земфірою після інциденту на концерті російської співачки.

У Криму інтерес до Джамали у лютому хоч не так істотно, але теж зріс — у 2–3 рази порівняно з іншими місяцями. Зокрема, трапився і такий запит: [если джамала победит евровидение проведут в севастополе это что шутка?]. Цікаво, що минулого року, коли Україна не брала участь у Євробаченні і кількість запитів з Кіровоградщини була порівняно невеликою, у Криму про нього теж запитували менше, ніж зазвичай. У той час як, приміром, у Росії та інших країнах СНД конкурсом цікавились традиційно багато.

З-поміж конкурентів Джамали українців найбільше заінтригував учасник із Білорусі Ivan: [кандидат от белоруси на евровидении будет с живыми волками?], [допустит ли лукашенко на евровидение белоруса]. Також цікавляться Сергієм Лазаревим з Росії. Щодо інших конкурсантів, то тут найчастіше називають не імена, а країну: [яку пісню співатиме ісландія на євробаченні].

А ось які цікаві запити задали Яндексу користувачі з різних куточків України, зокрема з Кіровоградської області:
[перевод песни джамала 1944 транскрипция для иностранцев] [песня на евровидение о двух парнях] [які квіти любить джамала] [как научиться петь как джамала] [аналіз успіхи україни у євробаченні] [евровидение кто ни разу не побеждал] [букмейкеры победители евровидения] [хлопець такий зі скрипкою з євробачення як звати]

Поширити:

Залишити коментар:

коментар