На Кіровоградщині визначилися з переможцями краєзнавчої премії ім. В. Ястребова

Сьогодні, 29 квітня,  відбулося засідання конкурсної комісії обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, під час якого  шляхом таємного голосування обрано лауреатів премії за 2015 рік.

У номінації “Наукові дослідження з історії та етнографії краю”   премію  комісія вирішила  не присуджувати у зв’язку з тим, що жодна з представлених на конкурс робіт не отримала  необхідних голосів членів конкурсної комісії.

Лауреатами премії імені Володимира Ястребова за 2015 рік стали:

Озеров Петро Іванович у  номінації “Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області” –  за наукове дослідження по генеалогії корінних жителів одного населеного пункту “Родова книга корінних жителів старообрядного села Красний яр”; “Найдавніше минуле Новомиргородщини”;

Тютюшкін Юрій Володимирович у номінації “Популярізація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи”  – за ілюстративний матеріал до книг, видань та публікації номінанта і  статті про нього (“Люки рідного міста”).

Конкурсна комісія прийняла рішення відзначити подяками обласної ради  інших учасників конкурсу.

Вшанування  лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова за 2015 рік  відбудеться 18 травня у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар