Кіровоградець збував крадену техніку водіям маршруток (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
© pixabay.com

Кіровоградські поліцейські викрили серійного крадія. 25-річний кіровоградець заробляв собі на життя, обкрадаючи автівки кіровоградців. Зловмисник причетний щонайменше до 5 таких злочинів. За вчинене особі загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

«Протягом місяця до Кіровоградського відділу поліції надходили заяви від громадян, які постраждали від злочинних дій крадія. Із салонів транспортних засобів потерпілих зникали цінні речі, а саме – навігатори, відеореєстратори, магнітоли. Як виявилося, це була справа рук однієї людини, – повідомив начальник відділу Ігор Пайлик. – Зловмисника працівники поліції викрили. Молодик повністю зізнався у скоєному. Речові докази кримінальних правопорушень вилучено».

Як з’ясувалося, вдень, біля багатоповерхівок та у приватному секторі, парубок придивлявся старенькі автівки «ВАЗ» та «ГАЗ», які не були обладнані сигналізацією. Потім, за допомогою ножиць, відкривав двері, потрапляв у салон й привласнював чуже майно. Крадену техніку за нижчою ціною збував водіям маршрутних таксі, а отримані кошти у сумі близько 200 гривень витрачав на власні потреби.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Правоохоронці перевіряють причетність зловмисника до скоєння інших подібних злочинів на території обласного центру.

Працівники поліції вкотре звертаються до автовласників з проханням не залишати у салоні транспортного засобу на видному місці цінні речі, які можуть привернути увагу крадіїв. Не давайте зловмисникам жодного шансу для скоєння злочину!

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар