СБУ: заступник голови Кіровоградської ОДА вкрав у держави 250 млн грн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді Служба безпеки України спільно з фіскальною службою ліквідувала конвертаційний центр, «філії» якого працювали на території Кіровоградської, Черкаської, Київської та Вінницької областей.
Група зловмисників, серед яких один з колишніх керівників Кіровоградської облдержадміністрації, створила незаконну схему проведення фіктивних фінансово-господарських операцій. Вони надавали реальнодіючим підприємствам послуги з незаконного зменшення податкових зобов’язань перед бюджетом та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також переведення коштів у готівку.

Загальний обіг коштів «конверту» з початку року склав приблизно 250 мільйонів гривень. Лише за останні дні ділки надали «послуг» по ухиленню від сплати податків підприємствам реального сектору на сумупонад 20 мільйонів гривень. Під час спільної операції одночасно припинена діяльність філій конвертаційного центру у Броварах, Борисполі, Умані та Кіровограді.

Під час обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 41 печатку підконтрольних «конверту» підприємств, 20 електронних цифрових підписів керівників фіктивних суб’єктів господарювання, сім одиницьвогнепальної зброї та понад 600 набоїв до неї, чорнову бухгалтерію, офісну техніку.

З метою відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на 35 банківських рахунків.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, вчора СБУ припинила діяльність двох конвертаційних центрів у Києві та Дніпропетровську.

Прес-центр СБ України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар