Кіровоградці лікуватимуться у відремонтованій амбулаторії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 28 квітня, у Кіровограді (район Новомиколаївки) відбулося відкриття відремонтованої будівлі комунального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м.Кіровограда”.  На ремонт будівлі було витрачено півтора мільйона гривень.

«Раніше тут була дитяча амбулаторія. Ремонт розпочався півтори роки тому і тривав поетапно. Спочатку в закладі були замінені вікна з дерев’яних на металопластикові, потім встановили нові двері, після чого поступово відбувався ремонт кабінетів. У будівлі проведено автономне опалення. Результатами задоволені», – повідомила Першій електронній завідуюча АЗПСМ №8 Ляшенко Тамара.

За словами медичних працівників, наразі закладу дуже необхідний автомобіль, щоб оперативно обслуговувати пацієнтів.

На придбання необхідного обладнання для закладу з міського бюджету було виділено 200 тис. гривень.

“По табелю оснащення на заклад первинної ланки обслуговування передбачено електрокардіограф, комп’ютер, на якому в подальшому буде вестися реєстрація пацієнтів. Також були закуплені, пульсоксиметр, глюкометр, нібулайзер, сумки сімейного лікаря по одній на фахівця”, — повідомила начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксана Макарук.

“Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м.Кіровограда” обслуговуватиме 7200 пацієнтів всіх вікових категорій, які зможуть тут вимірювати тиск, рівень глюкози в крові, зробити електрокардіограму, проходити щорічні медогляди. Для пацієнтів похилого віку та тих, які не можуть потрапити до закладу, лікар зможе прибути за викликом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар