Зберігаємо тенденцію: у мешканців Кіровоградщини вилучено незаконні боєприпаси (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці Олександрійського району, 50 та 35 років, зберігали понад 20 боєприпасів. За такі дії їм може загрожувати покарання від 3 до 7 років позбавлення волі.

Минулого тижня в ході відпрацювання території обслуговування інспектори поліції отримали інформацію від одного з жителів про те, що напередодні односелець запропонував йому придбати 4 набої до автомату.

«Правоохоронці під час проведення обшуку домоволодіння громадянина виявили та вилучили в одній з кімнат в рукавичці 14 предметів, схожих на набої калібру 7,62 мм, які чоловік зберігав без передбаченого законом дозволу. Як пояснив господар, боєприпаси він знайшов на смітнику», – розповів начальник Олександрійського районного відділення поліції Віталій Кравцов.

В іншого жителя району у кишені куртки поліцейські виявили 7 предметів, зовні схожих на боєприпаси, калібру 9 та 5,45 мм, під час складання стосовно громадянина адміністративного протоколу за ч. 1 ст. 178 КУпАП (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, а також поява в громадських місцях у п’яному вигляді).

Вилучене направлено на дослідження.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, протягом квітня це вже п’ятий випадок виявлення правоохоронцями факту незаконного зберігання боєприпасів мешканцями Кіровоградщини.

За матеріалами Олександрійського районного відділення поліції

Поширити:

Залишити коментар:

коментар