Кіровоградська військова прокуратура без ентузіазму спробувала оспорити тендер річної давнини

Позов військового прокурора Кіровоградського гарнізону Південного регіону України, поданий до військової частини 2269 Нацгвардії України та ТОВ “РСП АЕРО”, про визнання недійсним та скасування результатів торгів і відповідно договорів, щодо закупівлі послуг за державні кошти залишено без розгляду. Таку ухвалу днями прийняв Господарський суд Кіровоградської області -пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Мова йде про тендер, який військової частини 2269, що базується в м. Олексанрія, проводила у червні 2015 року. Тоді серед претендентів, а їх було четверо, шукали підрядників для виконання робіт з контрольно-відновлювального ремонту системи РСП-10мн та автоматичного двоканального радіопеленгатора АРП-6Д.

Найбільш вигідні пропозиції  – 1,056 млн грн та 1,02 млн грн тоді запропонували ДП «Кіровоградський ремонтний завод» та ТОВ «Техвіт» відповідно. Однак через ненадання короткої довідки про господарську діяльність та завіреної копії ліцензії на право виконання вказаного виду послуг, фірми не були допущені до торгів.

Остаточних переможців військові обирали серед київських контор ТОВ «Науково – виробниче підприємство «Аеротехніка – МЛТ» та ТОВ «РСП Аеро», яке й здобуло перемогу запропонувавши ціну на більш ніж на пів мільйона дорожчу від найдешевшої, що мала місце на тендері – 1,54 млн грн..

Згідно технічних умов підписаного між військовою частиною 2269 Нацгвардії України та ТОВ “РСП АЕРО” договору, усі необхідні ремонтні роботи фірма мала закінчити за 120 днів від дати підписання договору, що відбулась 3 вересня 2015 року.

Згідно даних позову «відкриті торги проведені з численними порушеннями вимог законодавства про здійснення державних закупівель, що в свою чергу є підставою для визнання недійсними результатів таких торгів, а також укладених на підставі них договорів».

Які конкретно порушення були допущенні прокурор до початку судового засідання так і не подав, на самому ж засіданні також не був присутній, оскільки перебував на лікарняному. Враховуючи усі наведені, а точніше не наведені прокурором факти у підсумку суд прийняв рішення – залишити позов без розгляду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар