Благодійний фонд продавав на Кіровоградщині гуманітарну допомогу

Як інформують у Головному управлінні ДФС у Черкаській області, шахрайство з боку службових осіб благодійного фонду викрили співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Черкаській області спільно з працівниками Черкаської митниці ДФС. Правоохоронцями були зафіксовані численні випадки продажу гуманітарної допомоги через мережу магазинів «секонд-хенд» в Черкаській та Кіровоградській областях.

Про це повідомляє черкаський портал “Прочерк”.

Керівництво благодійного фонду продавало в секонд-хендах Черкас та Кіровограду гуманітарний одяг, який мали роздавати

Як встановлено, благодійна організація завозить з країн Європейського Союзу бувший у користуванні одяг під виглядом гуманітарної допомоги, яка відповідно до чинного законодавства звільняється від сплати митних платежів при ввезенні на територію України. У подальшому замість безоплатної передачі речей дитячим будинкам-інтернатам та пансіонатам громадян похилого віку, як передбачає план розподілу, директор благодійного фонду спрямував отриману гуманітарну допомогу до продажу.

Керівництво благодійного фонду продавало в секонд-хендах Черкас та Кіровограду гуманітарний одяг, який мали роздавати

Під час санкціонованих обшуків в місцях продажу вилучено 14 тонн привласненого керівником фонду гуманітарного одягу. Загальна вартість вилученого майна попередньо оцінена у 1,4 млн гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар