На Кіровоградщині знову спіймали рибного браконьєра

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

25 квітня в ході проведення рибоохоронного рейду з виявлення фактів браконьєрства, головним державним інспектором Кіровоградрибоохорони Юхименком В.О. виявлено факт вчинення браконьєрського лову риби за наступних обставин:

Пише Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.

Близько 01.00 години 25.04.2016 року, двоє браконьєрів, знаходячись на водоймі – річка Дніпро Дніпродзержинське водосховище біля с. Куцеволівка Онуфріївського району Кіровоградської області, в період нерестової заборони, грубо порушили правила рибальства, а саме із застосуванням гумового човна проводили вилов риби забороненими знаряддями лову – сітками мисиновими в кількості 4-х штук, кожна з них 70 м довжиною, кроком вічка 35х35 мм, висотою 1,5 м.

Внаслідок протиправних дій останні виловили рибу в кількості – плітка 90 шт., судак – 3 шт., загальною вагою 20 кг чим спричинили істотних матеріальних збитків державі на загальну суму 9 180 грн.(Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

В діях правопорушників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ч.1 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Враховуючи, що за одне діяння може бути застосований лише один вид відповідальності (або кримінальна, або адміністративна), та той факт, що дане правопорушення було задокументовано співробітниками Онуфріївського відділення поліції ГУ НП в Кіровоградській області, матеріали будуть направлені для долучення до матеріалів ЄРДР до територіального органу поліції.

Закликаємо громадськість не бути байдужими в разі виявлення ними випадків вчинення браконьєрського лову риби, та повідомляти про це на «гарячу лінію» Кіровоградрибоохорони за номером телефону:22-77-42 – у будні дні;. в неробочі години, вихідні та святкові дні звертайтеся за номером: 098-700-54-43.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар