Кіровоградська колонія відкрила двері для гостей (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградська установа виконання покарань облуправління ДПтС України (№14) відкрила свої двері для охочих побачити життя за гратами.

Днями в рамках забезпечення відкритості діяльності органів та установ виконання покарань та врахування громадської думки у процесі формування й реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань в Кіровоградській установі виконання покарань (№14) відбувся «День відкритих дверей».

Перед проведенням ознайомчої екскурсії в актовому залі установи зі вступним словом та невеличким екскурсом в історію створення та діяльності установи виступила виконуюча обов’язки заступника начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи Наталія Завада, попередивши гостей про необхідність дотримання правил поведінки та мір безпеки під час перебування в установі. Після чого надала можливість оцінити та з іншого боку поглянути на умови життя людей, які знаходяться за гратами.

У ході проведеного заходу усі присутні мали змогу ознайомитися з порядком та умовами відбування покарання ув’язненими та засудженими, матеріально-побутовими умовами їх проживання, а також отримати відповіді на питання.

Відвідуючи їдальню для засуджених та ув’язнених, гості мали можливість не лише побачити, як  відбувається приготування їжі, а й навіть спробувати її на смак.

Крім того екскурсанти ознайомились з дозвіллям неповнолітніх, які тримуються в установі та засудженими відділення обслуговування.

Під час відвідування учбового класу, де черпають нові знання неповнолітні, Наталія Завада розповіла про сам учбовий процес, наявні підручники та літературу, бібліотеку установи,  а також зазначила, що юнаки удосконалюють себе не лише у процесі навчання, а й випробовують свої вміння та навички в ході різноманітних творчих заходів та цікавих майстер-класів, які для них організовує та проводить персонал відділу соціально-виховної та психологічної роботи. Тому, різні за характером творчі роботи, які були продемонстровані гостям, є не лише результатом творчості хлопців, а й результатом чималої кількості зусиль, які вкладають у їх навчальний та виховний процес співробітники Кіровоградської УВП (№14).

Неабияке позитивне враження на гостей справила кімната психоемоційного розвантаження для засуджених та ув’язнених, оформлена в приємних світлих тонах з використанням української національної символіки та атрибутів, таких як українська піч, глечики, плетений тин та вишиті рушники.

Медична частина установи, де у разі потреби ув’язненим та засудженим надається необхідна медична допомога, стала кінцевою зупинкою невеличкого ознайомлюючого екскурсу об’єктами установи.

По завершенні заходу Наталія Завада наголосила та тому, що двері Кіровоградської установи виконання покарань (№14) завжди відкриті для усіх бажаючих зазирнути за «куліси» окутаного колючою проволокою життя й побажала, щоб жодного з нас ніколи не спіткав крутий поворот долі з вільного світлого життя на той бік грат.

Кіровоградська установа виконання покарань управління ДПтС України в області (№14)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар