За 3 місяці кіровоградський Держгеокадастр здав у оренду 209 га землі

Спеціалісти Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області у першому кварталі 2016 року організували та провели вісім земельних аукціонів. На торгах продали права на оренди на 28 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель становить 209 гектарів. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва передали у користування строком на сім років. Надходження до місцевих бюджетів щорічно складатимуть 482,4 тис. гривень.

На початку аукціонів стартова вартість річної оренди була визначена на рівні 8 % від нормативної грошової оцінки землі. За підсумками торгів ціна підвищилась у середньому до 10 % (у 1,3 раза), а у окремих випадках до 69 % у вісім разів).

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар