Лісові браконьєри: на Кіровоградщині невідомі спиляли сосновий бір (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У сосновому бору на виїзді з міста Олександрія (поблизу будинку ветеранів) невідомі особи спиляли близько 300 десятиметрових сосен.

Про це кореспонденту Першої електронної газети повідомив місцевий мешканець  Сергій Воронцов, який помітив пеньки та купу друзок під час однієї з ранкових пробіжок.

 «Пуста галявина з безліччю пеньків знаходиться на відстані 120-150 метрів від траси. На перший погляд, на такій вирубці браконьєри заробили щонайменше до чотирьохсот тисяч гривень, бо така сосна – чудовий матеріал для дерев’яних котеджів», – каже чоловік.

Олександрієць переймається не тільки фактом незаконної вирубки дерев, а й тим, що на місці колишнього соснового бору залишилось чимало друзок, дрібних гілок і сухостою. Це може стати причиною масштабної пожежі, адже щороку тут фіксують  випадки загоряння.

Побутує думка, що сосни ті випилюють невипадково. Просто готують місце під забудову житла для місцевих багатіїв.  Так це чи інакше, стовідсотково сказати неможна. Й чутки ті, до речі, спростовує керівник міського управління ЖКГ Геннадій Лоцман.  Втім, наш герой певен, що за знищені зелені насадження, має відповісти саме муніципальна влада, адже

Ми спробували дізнатися, хто відповідає за цей лісовий масив. За словами лісничого Олександрійського лісництва ДП «Онуфріївський ЛГ» Андрія Марченка, до лісгоспу ці насадження ніякого відношення не мають, бо знаходяться в межах  міста. «Раніше при міськраді працювало зелене господарство, яке ним і опікувалась. Потім його реорганізували, а кому передали зелені насадження – не відомо. Але питаннями несанкціонованої вирубки, звісно, має перейматися саме міська влада та місцеві екологи», – резюмує лісівник.

Держінспектор з охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області Ірина Чередниченко в телефонній розмові повідомила нам, що про факт незаконної порубки дізналась з місцевих ЗМІ. За її словами, представники міської спецкомісії вже побували на місці вирубки, дослідили масштаби завданої шкоди і вже найближчим часом оприлюднять результати своєї роботи. Акти обстеження та розрахунки збитків передадуть правоохоронцям. А ті вже мають встановити причетних до цього злочину осіб.

Наталія Луценко для Першої електронної газети. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар