Кіровоградські правоохоронці і лікарі по-різному оцінюють стан постраждалої в ДТП дитини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Правоохоронці, які  ведуть розслідування за фактом учорашнього ДТП, та всі лікарі, які надавали допомогу постраждалому хлопчику з моменту його надходження до обласної дитячої лікарні,  по-різному оцінюють стан постраждалої дитини. Від об’єктивності  слідчих залежить міра покарання для жінки-водія, яка збила 8-річну дитину.

Перше, що повідомили журналістам в прес-службі ДАІ, –  хлопчик перебігав дорогу в неналежному місті. Та справа в тому, що на вулиці Пушкіна (від Соборної (50-річчя Жовтня) до Андріївської) взагалі немає жодного пішохідного переходу, дорожнього знаку чи «лежачого поліцейського», які б регулювали рух дорогою, обмежували швидкість автомобілів і визначали, де пішоходи можуть перейти дорогу.

Читайте також: У Кіровограді “Лексус” збив семирічного хлопчика (ФОТО)

Працівники ДАІ зафіксували ДТП, зокрема, що дитина отримала закриту черепно-мозкову травму, переломи обох стегон і таза, тупу травму живота. Всю інформацію передали слідчим Нацполіції.

Як повідомила Віталіна Бевзенко (прес-секретар НПУ), інформація про наїзд на пішохода внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 ККУ «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Правопорушення за такою кваліфікацією карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проте, всі лікарі обласної дитячої лікарні, які боролися за життя хлопчика з моменту його надходження (близько 18 год), протягом минулої ночі і нині спостерігають за станом пацієнта, впевнені, що дитині завдано тяжкі тілесні ушкодження. Це вони зафіксували у відповідній медичній документації – прокоментувала Першій електронній газеті заступник головного лікаря з медичної частини Людмила Літвінова.

Чому правоохоронці не згодні з думкою фахівців – лікарям не відомо. Також вони запевняють, що слідчі ще не зверталися до медичного закладу за довідкою про стан здоров’я і ступінь тяжкості травм постраждалого.

Якщо слідчі таки прислухаються до фахової думки лікарів і перекваліфікують злочин, то жінці-водієві інкримінуватимуть вже ч.2 ст. 286 ККУ. У такому випадку замість штрафу і арешту на строк до шести місяців, їй загрожуватиме позбавлення волі від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Кіровоградська місцева прокуратура, яка взялася за процесуальне керівництво досудовим розслідуванням даного кримінального провадження, повідомляє, що на даний час призначається проведення всіх необхідних експертиз.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар