“Соціальна картка” для військових: бійці АТО отримають знижки в магазинах і безкоштовні послуги

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Україні стартувала програма соціально-правового забезпечення учасників бойових дій «Соціальна картка учасників АТО». Її ініціатором виступило Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «Українці-разом!» за підтримки Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

«Соціальна картка учасників АТО дозволить учасникам бойових дій та членам їх родин отримувати безкоштовну правову та юридичну консультацію, безкоштовне обстеження та надання медичних послуг, знижки на покупки у торгових мережах», – зазначив голова правління об’єднання Руслан Руденко.

Голова Держслужби Артур Дерев’янко повідомив, що над проектом працювали два роки. Програму реалізують як в окремих містах, так і по всій Україні. Наприклад, власник картки зможе у мережах магазинів отримувати знижки у всіх регіонах і в той же час користуватися безкоштовно міським транспортом у столиці.

Наразі за карткою можна отримати знижки 7 % у магазинах “Фуршет”, до 10 % у торговельній мережі “Фокстрот” та у мережі аптечних супермаркетів “Віталюкс”. Долучитись до акції виявив бажання також “Епіцентр”.

Руслан Руденко розповів, що у перспективі можливості картки розширять завдяки новим партнерам. Наразі домовляються про знижки на пальне та безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Вже виготовлено 25 тисяч карток, які почнуть поступово видавати учасникам АТО. Артур Дерев’янко додав, що на сьогодні зареєстровано близько 204 тисяч бійців АТО, після хвилі демобілізації ця кількість збільшиться.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар