Відомий кіровоградський краєзнавець сьогодні святкує 78-ий день народження

Сьогодні, 15 квітня, виповнюється 78 років з дня народження відомого кіровоградського краєзнавця, заслуженого журналіста України Юрія Матівоса.

Юрій Миколайович Матівос народився 15 квітня 1938 року у селі Сасівка Компаніївського району Кіровоградської області. Після закінчення середньої школи служив у армії, працював на виробництві. Закінчив історичний факультет Одеського державного університету. З 1972 по 2002 роки працював у регіональних ЗМІ, зокрема, таких обласних виданнях як «Кіровоградська правда» та «Народне слово».

Юрій Матівос майже півстоліття працює на ниві краєзнавства –  вивчає та популяризує історію рідного краю. Краєзнавець видав численні книжки з місцевої історії та культури, а також путівники Кіровограда. Зокрема – «Кіровоград» (путівник), «Туристські маршрути Кіровоградщини», «Місто над сивим Інгулом», «Вулицями рідного міста». Крім того Юрій Матівос є автором низки прозових творів і віршів, які надруковані як в окремих збірниках, так і на сторінках всеукраїнських  альманахів.

Колектив Першої газети вітає Юрія Миколайовича з 78-им днем народження, зичить йому міцного здоров’я, натхнення та життєвих гараздів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар