Житель Кіровоградщини наловив риби на 5 тис. грн – заплатить або сяде (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 13 квітня, в ході проведення рибоохоронного рейду з виявлення фактів браконьєрства, головним державним інспектором Кіровоградрибоохорони Головченком О.В. виявлено випадок порушення нерестової заборони.

Пише Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.

Близько 10.30 години 13.04.2016 року, порушник, знаходячись на водоймі – річка Інгулець в смт Петрово  Кіровоградської області, в період нерестової заборони, грубо порушив правила рибальства, а саме із застосуванням саморобного металевого човна проводив вилов риби забороненими знаряддями лову – сітками мисиновими в кількості 2 штук, кожна з яких ячією 20х20 мм, довжиною 80 м.

Внаслідок протиправних дій останній виловив рибу в кількості – карась – 131 шт, сом – 1 шт, плітка – 29 шт, раки – 2 шт., загальною вагою 6 кг чим спричинив істотних матеріальних збитків державі на загальну суму 5167 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

У діях правопорушника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ч.1 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Враховуючи, що за одне діяння може бути застосований лише один вид відповідальності (або кримінальна, або адміністративна), та той факт, що дане правопорушення було задокументовано співробітниками Петрівського відділення Долинського відділу поліції ГУ НП в Кіровоградській області, якими і було вилучено речові докази – заборонені знаряддя лову та човен, матеріали будуть направлені для долучення до матеріалів ЄРДР до територіального органу поліції.

Кіровоградрибоохорона закликає рибалок слідувати правилам рибальства, дбайливо ставитись до водних біоресурсів і пам’ятати, що у нерестовий період рибалити можна лише у дозволених місцях та спеціально визначеними знаряддями лову.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар