Переселенцям з Донбасу дадуть “Квиток на роботу”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 7 квітня, у Кіровограді презентували програму “Квиток на роботу”. Головна мета якої, за словами координаторів проекту, в наданні психологічної та юридичної допомоги внутрішньопереміщеним особам, котрі хочуть знайти достойну роботу на Кіровоградщині.

Програма є другим етапом пілотного проекту благодійного фонду “Я вірю в Україну”, який наприкінці минулого року досить успішно стартував у Києві та Київській області.

“Уже сьогодні у місті функціонує повноцінний Соціальний Центр, у стінах котрого переселенці зможуть отримати масу послуг: від юридичної консультації та психологічної підтримки до профорієнтації та безкоштовних навчальних курсів. Наша ціль – надати можливість вимушеним біженцям адаптуватися на новому для себе місці та знайти роботу, котра не лише б фінансово, але й морально їх влаштовувала”, – розповіла координатор проекту в Кіровограді Наталі Салімова.

Наразі до Центу вже звернулось 20 осіб. Загалом же психологи, юристи та соціальні працівники проекту зможуть обслуговувати близько тисячі переселенців.  Окрім Кіровограда, подібні Центри було відкрито у Києві, Дніпропетровську та Слов’янську.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар