У Кіровограді намагаються ініціювати закон про військово-патріотичне виховання (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Команда науковців із Кіровограда створила концепцію військово-патріотичного виховання, новизну і актуальність якої заперечили військові – учора, 7 квітня, відбувся третій кругли стіл, на якому вкотре було презентовано суть цієї концепції.

Один із авторів концепції Павло Чорний відразу ж зробив акцент на її новизні: “Ми зіткнулись із дуже цікавим фактом: до сьогоднішнього дня не існує закону про військово-патріотичне виховання. Ми хочемо звернутись до поважних гостей із Верховної Ради з проханням, щоб вони допомогли нашій ініціативі втілити в життя реалізацію проекту про військово-патріотичне виховання у Закон про військово-патріотичне виховання. Є різні закони, але такого, який би узагальнював всі інші – просто не існує”.

Унікальною автори називають концепцію, зокрема тому, що під час її створення було враховано всі можливі розрізи питання патріотизму та виховання вцілому. Перш ніж дійти до виховаців, концепція перевіряється у чотирьох аспектах: філософський, політичний, науково-методологічний, педагогічний.

Під час презентації, автори загально окреслили суть патріотизму та мотиви створення концепції, окрім ставили багато риторичних питань за типом “хто такий патріот”, відповіді на які присутні так і не почули. На цей суттєвий недолік концепції вказав військовий психолох Андрій Фоменко: “Ви ставите дуже правильні та влучні питання. Проте, де ж на них відповіді? Які дослідження були вами проведено для пошуку цих відповідей?“. На зауваження Павло Чорний зазначив, що усі цифри були озвучені на попередніх круглих столах (нагадаємо, це уже третій за ліком) і не озвучував їх для гостей цього заходу.

Згодом Андрій Фоменко поясвнив Першій електронній, що нічого нового автори концепції не сказали, адже щоб робити такі гучні заяви про військово-патріотичне виховання, треба принаймні поспілкуватись із дітьми і спитати їх, що вони знають про патріотизм.

Такої ж думки притримується голова громадського об’єднання військовослужбовців 3 полку СпП “Редут” Валерій Вєхтєв: “Можливо за рік служби в АТО я по-іншому став сприймати все. Але я зовсім не зрозумів цю концепцію. Так, ідея національного війського-патріотичного виховання дуже важлива. Без ідеї немає суспільства. Але вона повинна будуватись на історичному корінні, а осучаснювати військово-патріотичне виховання без історичного… Я цього не розумію“.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар