Кіровоградським школярам показали, яка вода тече у водопроводі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учні 8-10 класів школи-гімназії №5 ім. Тараса Шевченка міста Кіровоград побували на екскурсії  на водоочисних спорудах та водозаборі Світловодського водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП «Дніпро – Кіровоград».

Захід відбувся в ході реалізації науково-дослідного проекту «Все починається з води», який проводить ініціативна команда учнів та вчителів вказаного навчального закладу. Проект об’єднав не лише учнів та вчителів гімназії, а й аспірантів Київської малої академії наук.

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» підтримало ініціативу юних науковців. В ході реалізації першого етапу науково-дослідної роботи відбулася екскурсія – школярі ознайомилися із процесом забору дніпровської води та методами очистки питної води на Дніпровській станції водоочищення ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Діти ознайомилися з процесом підготовки води та побачити в мікроскоп якість води до і після очистки.

Наступним етапом реалізації вказаного проекту стане проведення досліджень якості питної води міста Кіровоград із залученням наукової лабораторії Малої академії наук України. У разі необхідності, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» знову приєднається до юних дослідників та надасть всіляку інформаційну підтримку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар