Кіровоградська студентка потребує допомоги, щоб повернути здорову шкіру (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Марія Корнілова (громадський активіст, поетеса, студентка КДПУ ім. В. Винниченка) отримала опіки ІV ступеня – були уражені обличчя, шия, руки і тулуб. Дівчина уже пройшла курс лікування і, щоб повернутись до нормального життя, їй потрібно пройти реабілітацію та кілька пластичних операцій.

Студентка 4 курсу в КДПУ ім. В. Винниченка здобуває професію видавця-редактора. Через нещасний випадок дівчині довелось перевестись на індивідуальний план, адже відвідувати заняття вона зараз не може. В університеті Марія вела активне життя: організовувала творчі вечори, присвячені відомим письменникам і поетам, проводила благодійні заходи по збору коштів для воїнів АТО. А тепер сама потребує допомоги. Родина лікувала Марію власними силами, на скільки стачило коштів. Але довготривалий курс реабілітації потребує багато коштів.

Нещасний випадок стався з Марією минулого літа. Дівчина отримала 35% опіків тіла, 22 з них – тяжкі. До жовтня Марія лікувалась у Кіровоградській обласній лікарні. Коли лікування не давало вагомих покращень – батьки відвезли доньку до Києва. Кваліфіковані спеціалісти кілька місяців лікували опіки. Уже взимку, за порадою лікарів, дівчина поїхала в санаторій на Вінниччину, де радоновими ваннами пом’якшували шкіру, щоб зменшити рубці від опіків.

У такі санаторії треба їздити двічі на рік, кожна путівка коштує близько 10 000 грн. А за півроку на лікування і реабілітацію Марії було витрачено більше 200 000 грн. І це далеко не край: “Рубці дуже стягують шкіру, тому важко рухати руками і пальцями. Доводиться постійно користуватися мазями. Ми замовляємо німецькі, бо тільки вони мені допомагають. Вартість одного тюбика – 500 грн. І вони закінчуються дуже швидко – у січні ми виписали 20 штук, то залишилося всього кілька штук. Компресійний одяг (рукава із рукавицями) для розрівнювання рубців коштують – 14 000 грн. Теж довелося замовити”.

Одній із столичних клінік взялися робити пластику і дають гарантію, що шкіра буде чистою. Черга Марії приходить уже наприкінці 2016, а для операції родині треба зібрати 7 тис. євро.

Родина дякує усім небайдужим, хто допоміг лікувати Марію, лишився останній крок – повернути дівчині здорову шкіру. І без фінансової допомоги родина не впорається. Потрібна кожна гривня.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанку – 5168 7556 1026 0057 (Корнілова Марія Сергіївна)

тел: (050) 151-41-28 та (067) 892-86-25.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар