У Кіровограді екс-депутату “за знижкою” продали землю у центрі міста

За підтримки 22 депутатів на четвертому засіданні другої сесії Кіровоградської міської ради було прийнято рішення про продаж приватному науково-виробничому малому підприємству фірмі «Інкопмарк» земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. В’ячеслава Чорновола, 19/22, що в самому центрі Кіровограда навпроти закладу «Чорна Кава» та поруч з кафе «Ятрань». Про це повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Ділянку площею 1477 м2, що належала «Інкопмарк» з жовтня 1997 року на праві постійного користування, депутати погодились продати за  881,87 тис. грн. При цьому авансовий платіж в розмірі 83,94 тис. грн підприємство внесло ще у серпні минулого року. Згідно прийнятого рішення вартість одного квадратного метра проданої землі склала 597 грн.

Купили дану ділянку, виходячи з тексту рішення ради, «в комерційних цілях, для розміщення молодіжного центру». З таким самим формулюванням майже 20 років тому, в 97-му «Інкопмарк» оформлював і право постійного користування на землю, однак до сьогодні на даному місці знаходиться лише пустир обгороджений парканом.

Сама ж фірма «Інкомпарк» належить Шарову Ігорю Федоровичу – кіровоградському підприємцю на народному депутату п’яти скликань, що в останню свою каденцію був знаний як один з наближених соратників Януковича.

Читайте також: Кіровоградські депутати віддали мільярдеру єдиний міський будинок культури

В мережі можна знайти оголошення про продаж подібних ділянок в центрі міста. Так в 10 хвилинах від землі проданої «Інкопмарку», згідно інформації зазначеній в оголошенні, продається 3 тис. м2 за 200 тис. доларів, що по нинішньому курсу складає приблизно 5,2 млн. грн, або ж 1733 грн. за квадратний метр землі.  За даними публічної кадастрової карти України дана ділянка знаходиться в оренді ПП «Промбудагросервіс», власником якої є рідний брат Ігоря Шарова – Олександр Федорович Шаров. Фірми «Інкопмарк» та «Промбудагросервіс» мають навіть один контактний  номер телефону зазначений в держреєстрі – +380522229846.

«Вічний депутат» Ігор Шаров, власник чималих статків, у тому числі за кордоном, фігурує в чималій кількості скандалів пов’язаних як з власним бізнесом, так і з бізнесом рідних.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар