Кіровоградські депутати віддали в приватну власність єдиний міський будинок культури

Кіровоградська міська рада підтримала проект рішення №197 «Про передачу ТОВ «Кіровоградський міський Палац культури» в оренду земельної ділянки по вул. Віктора Чміленка, 53/35». За дане рішення проголосувало 24 депутатів під час 4-го засідання, 2 сесії міськради, що відбулась 30 березня.

Згідно прийнятого рішення фірмі було передано в оренду земельну ділянку (кадастровий № 3510100000:29:241:0004) по вул. Віктора Чміленка, 53/35, строком на 49 років загальною площею 0,13 га, для розміщення міського палацу культури імені І. С. Компанійця. Плату за користування землею встановили на рівні 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Про це пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

За інформацією Держреєстру речових прав на нерухоме майно з лютого 2009 року приміщення палацу культури належить ЗАТ «Кіровоградський міський Палац культури», яке наразі ліквідовано, а майно, відповідно, передано однойменній ТОВці.

Засновниками фірми, яка відтепер є власником як палацу культури, так і землі під ним, є шестеро кіровоградців, з вкладами до статутного капіталу по 100 грн кожен, та ТОВ “МІЖНАРОДНА ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ “ЄВРОЛОЙЄР”, вклад якої складає 7,41 млн грн.

Кінцеві бенефіціарні власники – мільярдер та екс-нардеп з Кіровоградщини – Ігор Шаров, його дружина Вікторія та сестра Валентина Яцків.

Власником ТОВ “МІЖНАРОДНА ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ “ЄВРОЛОЙЄР”, згідно даних держреєстру є Валентина Яцків та ТОВ “ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ “МІЖНАРОДНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ КОМІТЕТ”. Кінцеві бенефіціарії  все та ж трійця – сім’я Шарових-Яцків. ТОВ “ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ “МІЖНАРОДНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ КОМІТЕТ” повністю належить подружжю Шарових Ігорю і Вікторії.

Нагадаємо, у липні 2013 року, у мережі з’явилась інформація щодо продажу приміщення міського Палацу культури, за який в той час просили 3,1 млн. доларів. Згідно аудиту діяльності департаменту економіки і фінансів міськради за період з 2006 по 2010 роки проданий у 2008 році міський палац культури обійшовся сім’ї Шарових у три рази дешевше його реальної вартості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар