Кіровоградщина готується отримати повноваження у рамках децентралізації

Серед 24-х обласних центрів України три міста отримали нові містобудівні повноваження у рамках децентралізації системи держархбудконтролю – Луцьк, Маріуполь і Тернопіль. Два обласних центри подали заявки на створення спільних комісій з передачі справ на місця – Харків та Херсон, і вже найближчим часом отримають нові функції. Крім того, 7 обласних міст заявили про бажання створити власні інспекції та формують необхідний пакет документів – Чернівці, Одеса, Івано-Франківськ, Кіровоград, Львів, Рівне та Суми.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Станом на 4 квітня 2016 року Луцьк, Маріуполь і Тернопіль, пройшовши процес децентралізації, уже користуються новими функціями. Міста Харків та Херсон звернулися до ДАБІ щодо створення спільних комісій для процесу приймання-передавання справ. Вже найближчим часом вони отримають повноваження в рамках децентралізації.

Такі обласні центри як Чернівці, Одеса, Івано-Франківськ, Кіровоград, Львів, Рівне та Суми заявили про бажання створити власні інспекції держархбудконтролю. Відповідні листи надіслані ними до Держархбудінспекції. Наразі вони формують відповідний пакет документів.

Таким чином, половина обласних міст виявила зацікавленість в отриманні нових містобудівних повноважень, тоді як інша половина на даний час не проявила активності в цьому процесі.

Нагадаємо, що децентралізація системи держархбудконтролю передбачає передачу місцевим громадам низки містобудівних функцій. Це реєстрація декларацій та повідомлень про початок виконання будівельних робіт, прийняття в експлуатацію об’єктів, які починали будуватися за декларативним принципом, здійснення перевірок, видання приписів про усунення порушень та накладання штрафних санкцій на порушників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар