Бойовики виставляють важку техніку проти воїнів 34-го батальйону

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Бойовики стягують важку техніку до окупованої Горлівки. За даними розвідки російські наманці вже доправили туди понад 100 одиниць важкої техніки. Українські військові не виключають – противник може піти у наступ. Тут тримають оборону бійці з кіровоградського 34-го батальйону.

Тож поки тихо, бійці відточують майстерність ведення контратак. Штурмова група потрапила у засідку ворога. Швидко розбитися на пари, зайняти вогневі позиції і зробити контрзасідку. В такій ситуації перевага на боці противника, але за гарної підготовки шанси відбитися є, каже командир.

Такі ворожі засідки вони пройшли ще 2014 року, коли звільняли від бойовиків Дзержинськ.

“Двох втратили, Майстрюка та Ібрагімова, за рахунок того, що ротний нас добре тренував відбили засідку, взяли блокпост співвідношення 2 загиблих у нас, у них близько 30”, – говорить позивний “Койот”, військовослужбовець Збройних Сил України.

34 батальйон – майже 2 роки на війні. Хлопці стріляні – пройшли по лінії фронту від Дебальцевого до Донецька. На їхньому рахунку бої біля Гострої могили, на Дебальцевському напрямку. Та найкраще їх запам’ятали бойовики Горлівки. Армійці тактикою повзучої атаки безшумно відтіснили їх із навколишніх сіл.

Навіть навчаються армійці у “рамках мінських домовленостей”. З найважчого – гранатомет

Вони доводять на передовій – щоб тримати оборону і не дати шансів ворогу на атаку – достатньо і кулемета та доброї фізичної підготовки.

Тому щодня не менше години фізичних вправ.

“Ти вийшов на бойову треба бути готовим серце лупить, ти ж солдат треба тренуватися хоча б зарядку, кардіо, завтра на турніки, бруси треба далі виходити”, – говорить “Батирбек”, військовослужбовець Збройних сил України.

Вони вже більш ніж мобілізовані. За рік стали братами по зброї, тож і стежать, щоб кожен був готовий до реального бою.

“Страшно помилитися і піддати під вогонь товариша не стільки за себе, ми ж не за себе приходимо воювати, а щоб захищати свою країну”, – говорить військовослужбовець Збройних сил України.

Атаку ворога відбито. Команда повернулася вся, бо мають досвід, відчувають один одного, пояснює командир. Та жартує, якщо ти готовий до справжньої чоловічої роботи – захищати Батьківщину – підписуй контракт.

Детальніше – у відео на сайті Подробиць.

Ірина Баглай. Подробиці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар