Кіровоградський депутат “вибив” сину колеги знижки на землю

Кіровоградська міська рада дасть в оренду на 5 років 6 соток землі синові  екс-кандидата до Кіровської райради від “Нашого краю” Кирилу Новікову. Крім того, платитиме за землю Новіков удвічі менше, ніж просило місто спочатку. Про це повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро”.

30 березня Кіровоградська міська рада з другої спроби проголосувала за проект рішення №122, яким передала Віталію Кириловичу Новікову в оренду строком на 5 років земельну ділянку по вул. Волкова, 11-г площею 0,0661 га (кадастровий № 3510100000:37:306:0116).

За дане рішення 22 депутатам вдалося проголосувати лише з другої спроби. Окрім того, депутат від «Нашого краю» Олександр Шамардін під час обговорення даного проекту рішення на земельній комісії міської ради, наполягав і добився зменшення плати за оренду землі з 6% до 3% від вартості її нормативної грошової оцінки.

Згідно прийнятого рішення, у зв’язку з продажем нерухомого майна, розміщеного на ділянці, Паніотову Олександру Олександровичу було припинено договір оренди земельної ділянки по вул. Волкова, 11-г (вул. Волкова, 11-а). Цю земельну ділянку строком на 5 років і отримав в оренду зі зменшеною відсотковою ставкою Кирило Новіков.

Батько Кирила Віталійовича Новікова – Віталій Пилипович Новіков, або ж його повний тезка, згідно з даними ЦВК, у 2012 році був довіреною особою кандидата в народні депутати по Кіровограду, «правої руки Сергія Ларіна» Олександра Шаталова. У 2015 році Віталій Пилипович Новіков балотувався до Кіровської районної у місті Кіровограді ради від політичної партії «Наш край». Від “близької за духом” політичної партії –  “Рідного міста” до Кіровоградської міської ради потрапив Олександр Сергійович Шамардін, який під час засідання земельної комісії міськради лобіював зменшення вартості оренди землі ставки для Новікова з 6 до 3 відсотків.

Кирило Віталійович Новіков, згідно з даними ЦВК, значився у 2012 році довіреною особою кандидата в нардепи по Кіровограду Ярослава Турчина.

Олександр Олександрович Паніотов, договір оренди з яким місто припинило, або його повний тезка, згідно з даними порталу «Посіпаки», був помічником кіровоградського нардепа від «УДАРу» Анатолія Ревенка в Верховній Раді 7 скликання.  Крім того, за інформацією Наших грошей, ФОП Олександр Паніотов керує ринком «Цукровик», площею 437 м2.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар