На Кіровоградщині підприємці заборгували державі 3 млн грн податку

За матеріалами співробітників податкової міліції Кіровоградської області до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків службовими особами товариства, яке здійснювало діяльність у сфері переробки сільськогосподарської продукції та виробництва олії. Про це Першій електронній повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Встановлено, що зазначені особи у вересні, листопаді 2015 року, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість,  документально оформили придбання насіння соняшнику від  підприємств, зареєстрованих на території Рівненської та Миколаївської областей, які мають ознаки фіктивності. Фактично сировину для виробництва олії придбали у фермерів за готівку, без відповідного документального оформлення. Таким чином службові особи ухилилися від сплати податку на додану вартість на суму понад 3 млн грн.

Тривають слідчі дії.

Службовим особам вказаного товариства загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар