6-річного Владика 2 місяці лікували від бронхіту, а виявився – рак

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

6-річний Владик Потопальский дуже хоче жити. Навіть біль не затьмарює надії, що виблискує в його світлих дитячих оченятах.  Зараз хлопчик лежить в обласній дитячій лікарні з діагнозом гострий лімфобластичний лейкоз – рак крові.

Страшне слово РАК стало вироком, який лікарі озвучили його мамі Насті. А почалося все з того, що у Владика піднялася температура (37,5) і почався кашель.

«Ми кілька днів пролікувалися сиропами від кашлю, як і завжди. Але це не допомогло. Ми пішли до педіатра – вона діагностувала бронхіт, приписала сину антибіотики, які ми попили пару днів. Але це не допомогло. Тоді педіатр приписала уколи (по 2 в день на 7 діб). Також проходили процедури в поліклініці. Врешті лікар сказала, що у легенях Владика вже менше хрипів і знов замінила уколи на антибіотики в таблетках ( на 5 днів)», – розповідає мама.

Полікувавшись отак кілька тижнів, Владик врешті перейшов на вітаміни та препарати, які підтримують імунітет. Наступний прийом педіатр призначила ще через 2 тижня. Але Насті довелося вести сина в лікарню раніше – на плановий медогляд (перед вступом до школи). Тоді лікарі звернули увагу на погані аналізи крові у хлопчика.

«Мене спитали, чи Владик здавав кров до цього. Я зізналася, що педіатр не направляла ні на аналізи, ні на рентген, бо ж їй і так все було зрозуміло,  – пригадує мама. – В лабораторії мені рекомендували  їхати в дитячу обласну лікарню, але педіатр все відмовляла. Казала: «Це все від антибіотиків, не переживай». А через тиждень, коли ми знову здали аналізи, вони виявилися ще гіршими».

Лише після цього педіатр таки дала Владику «термінове» направлення в обласну дитячу лікарню. Так, захворівши 6 лютого, хлопчик лише 25 березня потрапив до ОДЛ, де лікарі заговорили про лейкоз. Діагноз підтвердився після здачі аналізу кісткового мозку у Києві – Владику діагностували лімфобластичний лейкоз і гіперблазію (збільшення органів).

«Наш новий лікар сказала, що доведеться відновлювати кров і приводити в норму всі лабораторні показники,  щоб через гіперблазію у сина не відмовили нирки. Зараз Владику регулярно ставлять крапельницю і вводять препарати для підтримки організму. А з понеділка, 4 квітня, вже почнеться хіміотерапія. При цьому, ми вже 3 рази робили переливання крові і воно дало позитивні результати», – з надією в голосі розповідає Настя.

Хвороба  Владислава піддається лікуванню. Зараз хлопчик у дійсно важкому стані – попереду в нього хіміотерапія і ще не одне переливання. Але завдяки матеріальній підтримці небайдужих людей, він може отримати свій шанс на життя – на здорове і щасливе життя, якого дитина, по суті, ще й не бачила.

Реквізити для допомоги – Карта Приватбанку 4731 2171 0569 1388 Потопальська Анастасія Сергіївна (мама), тел. 0662665733

Поширити:

Залишити коментар:

коментар