Учасникам АТО на Кіровоградщині у власність передадуть майже 7000 гектарів земель

З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками у Кіровоградській області учасники антитерористичної операції отримали 3915 дозволів на відведення землі. Після завершення процедури оформлення правовстановлюючих документів військовим передадуть у власність землі загальною площею 6949,8 гектари. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Найбільше ділянок виділено у Кіровоградському, Олександрівському, Маловисківському, Новомиргородському, Новоукраїнському, Добровеличківському районах Кіровоградщини.

З усіх військовослужбовців, які отримали дозволи, завершили процес оформлення землі у власність 1652 учасників АТО. Проекти землеустрою затверджені на землі загальною площею 2912,4 гектара. Найбільшу кількість ділянок військові отримали у Кіровоградському, Новоукраїнському, Добровеличківському,Знам’янському, Компаніївському, Бобринецькому районах області.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар