Профільний комітет ВРУ підтримав українську назву для Кіровограда – Кропивницький (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 31 березня, під час засідання Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ було прийнято рішення винести на розгляд Верховної Ради постанову про перейменування Кіровограда на Кропивнцький.

Назвати наше місто на честь видатного українського письменника, драматурга, театрального актора, з ім’ям якого пов’язане створення українського професійного театру, запропонували народні депутати Ольга Червакова, Олександр Горбунов, Станіслав Березкін, Дмитро Лінько та інші.

Два інших варіанти перейменування міста в імперські назви – Свято-Єлисавет (за пропозицією Костянтина Яриніча) чи Єлисаветград (Сергія Ларіна) – члени комітету відхилили. Також члени комісії скасували своє попереднє рішення про підтримку назви Інгульськ для Кіровограда.

«Після довгих дебатів члени комітету 11-ма голосами з 12-ти прийняли рішення винести на голосування депутатів Верховної Ради єдиний варіант нової назви для Кіровограда – Кропивницький. Сподіваюся, що на цьому буде поставлено крапку у численних протиріччях навколо перейменування Кіровограда», – зазначив народний депутат Олександр Горбунов, який був присутній на засіданні комітету.

Відео засідання Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар