Один із найбільших заводів Кіровоградщини змінює свою назву (ФОТО)

SONY DSC

Сьогодні, 31 березня, у приміщенні бізнес-центру заводу “Червона зірка” відбулася прес-конференція щодо перейменування ПАТ “Червона зірка”.

Питання щодо зміни назви заводу буде внесено до порядку денного загальних зборів акціонерного підприємства, які відбудуться 22 квітня 2016 року. Назву підприємства пропонують змінити на “Ельворті” (Elvorti) – на честь засновників: англійських підприємців Роберта і Томаса Ельворті.

Щоб спростувати усі чутки щодо перейменування заводу, голова наглядової ради підприємства Павло Штутман зазначив, що перейменування ПАТ “Червона зірка” ніяким чином не пов’язане і не може бути пов’язаним із Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», тобто так званим «законом про декомунізацію».

“Рішення повернути назву підприємству, з якою воно утворилося, зростало і досить успішно розвивалося, було прийнято ще у 2008 році. Саме тоді був розроблений план проведення ребрендингу ПАТ “Червона зірка”, – наголосив генеральний директор підприємства Сергій Калапа.

За словами Павла Штутмана, в рамках ребрендингу планомірно проводились переоснащення та модернізація підприємства, впровадження інновацій, спрямованих на підвищення якості продукції; повне та часткове переоблаштування виробничих, складських і побутових приміщень. Ці та інші процеси сприяли розробці і виводу на ринок такої техніки, що відповідає усім вимогам сучасного глобального ринку. І лише за цієї умови стала можливим зміна назви підприємства – як одного з ключових атрибутів бренду. Втім, підготовка до перейменування велась уже протягом трьох років – саме стільки для маркування виготовленої техніки на підприємстві використовується подвійний логотип: «CHERVONA ZIRKA/ELVORTI».

Керівництво ПАТ зауважує, що з точки зору брендингу «ELVORTI» – сьогодні більш правильна та приваблива назва. Але всі, хто сьогодні представляє підприємство, з великою повагою ставляться до того періоду, коли завод носив назви «Красная звезда» і «Червона Зірка». Саме в «краснозвьоздовский» період (час його найбільшого розквіту) були побудовані нові заводські корпуси, відбулось оснащення сучасним на той момент технологічним обладнанням, що дозволяло випускати до 80 тис. одиниць техніки на рік, а тисячі кіровоградців забезпечувались робочими місцями .

Довідка

ПАТ «Червона зірка» – провідний виробник посівної та грунтообробної техніки в Україні. Підприємство орієнтується на проектування сільгоспмашин світового рівня, призначених для роботи із застосуванням сучасних технологій обробітку грунту. Керування усіма аспектами діяльності ПАТ «Червона Зірка» здійснюється за єдиними принципами в рамках єдиної інтегрованої системи менеджменту, що відповідає вимогам системи ІБО 9001:2008 (150 9001:2009). Частка експорту в обсягах реалізації продукції становить біля 55%.

У 2015 році обсяг реалізації продукції ПАТ «Червона зірка» зріс на 550 одиниць. Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції станом на 01.01.2016 р. – 654,8 млн грн. Збільшився обсяг реалізації за 2015 рік на ринках Європейського союзу на 40%. За 2015 рік компанія перерахувала 40,8 млн грн податків та зборів до бюджетів всіх рівнів. За 2015 рік обсяг капітальних інвестицій склав 140,4 млн грн. Підприємством заплановано подальше збільшення обсягів виробництва та обсягів реалізації продукції на 25%.

Фото з мережі Інтернет

Поширити:

Залишити коментар:

коментар