У Кіровограді лікарі і військові з усієї України обговорили реабілітацію учасників АТО (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 31 березня, у Кіровограді стартувала всеукраїнська нарада “Організайція та удосконалення системи медико-психологічної реабілітації учасників АТО”.

Головні лікарі обласних госпіталів ветеранів війни, представники Міністерства оборони України,  керівники обласних Центрів допомоги учасникам АТО з’їхались із усієї України до міста на Інгулі, щоб обмінятися досвідом, напрацювати ефективну модель медико-психологічної реабілітації та супроводу учасників АТО та членів їх родин.

“Питання, яке ми сьогодні обговорюємо, перебуває у постійному фокусі МОЗу, саме тому ми регулярно збираємо спільноту, яка має відношення до цього виду допомоги. Саме тому ми приділяємо велику увагу покращенню нормативної бази. Саме тому ми постійно спілкуємось із керівниками госпіталів ветеранів війни і керівниками органів влад, представниками громадськості, працюємо над вирішенням проблемних питань, покращенням медико-психологічної бази”, – зазначив у привітальному слові заступник  Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.

Окрім того, перші персони Кіровоградщини та міста прозвітували про роботу у сфері допомоги учасникам АТО в області.

“Кіровоградщині є чим пишатися. Як ви знаєте, бійці третього полку спеціального призначення, які захищали Донецький аеропорт, за мужність та незламність саме ворогами були названі “кіборгами”. Ми пишаємось нашими земляками. На Кіровоградщині за перші шість хвиль до лав ЗСУ було мобілізовано близько 8000 наших захисників. Великою бідою області є те, що 161 боєць не повернувся до своєї родини і віддав своє життя за державу. За весь період конфлікту інвестувала в захист нашої держави більше 30 млн грн,” – зазначив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Після вступних доповідей, гості конференції розподілились на секції, де за напрямки обговорювались питання особливості надання психологічної допомоги учасникам АТО, взаємодію Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я, взаємодію військових комісаріатів з лікувально-профілактичними закладами області в проблемних питаннях учасників АТО, створення єдиної системи надання допомоги учасникам АТО на рівні держави тощо.

Нарада продовжится завтра, 1 квітня. Модератором другого етапу є головний лікар Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни Геннадій Сябренко, який презентуватиме роботу очолюваного закладу. Насьогодні, госпіталь діє як регіональний Центр медичної реабілітації для учасників антитерористичної операції. Досвід Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни в організації реабілітації учасників бойових дій – визнали кращим в Україні.

Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни є базовим закладом для надання медичної допомоги учасникам бойових дій, в тому числі і учасникам антитерористичної операції, що брали участь у військових діях на Сході України. Госпіталь має належну матеріально-технічну базу, кадровий потенціал та надає якісну спеціалізовану медичну допомогу за основними напрямками. За період 2015 року організовано надання медичної допомоги за новими напрямками  та відкрито відділення: урології, офтальмології, травматології, медико-психологічної допомоги. Постійно втілюються в роботу нові методики та схеми лікування хворих з хірургії, ендоскопії, мікрохірургії ока, фізіотерапії та реабілітації. Завдяки злагодженим та спільним зусиллям збережена дієва організаційно-методична модель надання допомоги ветеранам. Пацієнти отримують лікування, харчування та психологічну допомогу безкоштовно.  

В закладі пройшли лікування 1111 осіб відповідних категорій, за звітний період 2016 року проліковано 178 учасників АТО. Станом на 14 березня 2016 року в госпіталі на стаціонарному лікуванні знаходиться 47 учасників АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар