Кіровоградські депутати наддешево продали чергові гектари землі

Кіровоградська міська рада 25 голосами «за» погодила продаж ФОП Качаненко Н. В. земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. Олександрійській, 87. Дане рішення депутати прийняли на 4-му засіданні 2-ї сесії міськради, яке відбулося 30-го березня.

Згідно прийнятого рішення за земельну ділянку площею 1,91 га Наталія Качаненко заплатить 2,34 млн грн, при чому авансовий внесок у розмірі 21,56 тис. грн підприємець сплатила ще наприкінці серпня минулого року. Сплату залишку вартості землі Качаненко просила розстрочити на 5 років, однак за рішенням дипкорпусу цей строк було зменшено до одного року. Вартість одного квадратного метра землі, на котрій Качаненко планує розмістити виробничу базу, склала 122,3 грн. Про це медіацентр розслідувань “Прозоро”.

У мережі можна знайти оголошення про продаж подібних ділянок для розміщення виробничих баз. Так, наприклад, запропонована ціна за ділянку, що розташована вдвоє далі від центру міста ніж та, яку придбала ФОП Качаненко Н. В., склала майже вдвічі більше – 201,18 грн за квадратний метр.

Качаненко Наталія Вікторівна на останніх місцевих виборах балотувалась до Ленінської райради міста Кіровограда від політичної партії «Рідне місто». За адресою вул. Олександрійська, 87, де Наталія Качаненко купила землю, зареєстрована фірма ТОВ «Оптсервіс-Ойл», яка належить її чоловікові Сергію Леонідовичу та доньці Ірині Сергіївні, а також ТОВ «Маст-Ойл», зареєстрована на доньку.

Окрім того чоловік Наталії Качаненко – Сергій, є власником ТОВ «Золотий колос – 2012», що прописане в Новгородківському р-ні, с. Тарасівка, вул. Шкільна, 11. За цією ж адресою, та з одним і тим же контактним номером +380675202502, розташоване фермерського господарства «Еліт-Агро 2015», директором якого, судячи з усього, є син подружжя Качаненків – Качаненко  Антон Сергійович, котрий на останніх місцевих виборах балотувався в депутати Новгородківської районної ради від БПП «Солідарність».

У Тарасівці зареєстрована ще одна фірма подружжя Качаненко ТОВ «Кримський». Саме як керівника даної фірми Сергія Качаненка у липні 2014 року було визнано винним у кримінальному правопорушенні за службове підроблення документів і несплату податків та винесено вирок у вигляді накладення штрафу у розмірі 25,5 тис. грн.. Крім того фірма й досі фігурує у справі про стягнення  з неї боргу перед КРУ ВАТ КБ “Надра” у розмірі 264,36 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар