На Кіровоградщині спіймали рибного браконьєра (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На водоймі-притоці р. Боковенька біля с. Братолюбівка Долинського району Кіровоградської області чоловік грубо порушив правила рибальства, а саме із застосуванням гумового човна проводив вилов риби забороненими знаряддями лову.

Повідомляє Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.

28 березня 2016 року, в ході проведення рибоохоронного рейду з виявлення фактів браконьєрства, головним державним інспектором Кіровоградрибоохорони Головченком О.В. було виявлено факт вчинення протиправних дій порушником рибоохоронного законодавства за наступних обставин:

Біля 22.00 години 28 березня 2016 року, браконьєр, знаходячись на водоймі-притоці р. Боковенька біля с. Братолюбівка Долинського району Кіровоградської області грубо порушив правила рибальства, а саме із застосуванням гумового човна проводив вилов риби забороненими знаряддями лову – сітками мисиновими в кількості 4 штуки, з них 3 штуки довжиною 100 м кожна ячія 50х50 мм, 1 штука довжиною 100 м ячія 20 мм.

Внаслідок протиправних дій останній виловив рибу в кількості –плітка в кількості 337 штук, загальною вагою 19 кг 300 гр, чим спричинив істотних матеріальних збитків державі на загальну суму 28 645 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

В діях правопорушника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ч.1 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Враховуючи, що за одне діяння може бути застосований лише один вид відповідальності (або кримінальна, або адміністративна), та той факт, що дане правопорушення було задокументовано співробітниками Долинського відділу поліції ГУ НП в Кіровоградській області, якими і було вилучено заборонені знаряддя лову, матеріали будуть направлені для долучення до матеріалів ЄРДР до територіального органу поліції для притягнення порушника до кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар