У Кіровограді зросла кількість злочинів через затягування переатестації правоохоронців

За останній рік криміногенна ситуація у Кіровограді погіршилась. Така тенденція спостерігається і по всій Україні. Про це сьогодні, 30 березня, на зустрічі з міським головою Андрієм Райковичем повідомив начальник нацполіції Кіровограда Ігор Пайлик.

За даними правоохоронця з початку року у місті відкрито 4457 кримінальних справ, що більш ніж у 2 рази перевищує показники минулого року. Серед вчинених на території Кіровограда правопорушень:  5 вбивств, 10 викрадень авто, 12 розбоїв, 78 грабежів та 1377 крадіжок.

Причиною виникнення даної ситуації Пайлик вбачає у затягування процесу переатестації правоохоронців, що негативно впливає на моральний стан його підлеглих, загальна ситуація в країні, а також значний дефіцит кадрів, який серед слідчих сягнув уже 65 %.

Значні надії Ігор Пайлик покладає на патрульних нацполіції, що вже невдовзі мають заступити на службу у Кіровограді. При цьому правоохоронець сподівається, що результативність кіровоградських патрульних та їхній фаховий рівень буде вищим, ніж в інших обласних центрах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар