З підприємців Кіровоградщини зібрали майже 500 тис. грн штрафів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За порушення правил торгівлі алкоголем та тютюном податківці Кіровоградщини донарахували майже півмільйона гривень штрафів.

Протягом січня – лютого 2016 року фахівцями фіскальної служби області проведено 27 перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та торгівлі підакцизними товарам, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 450 тис.гривень, а саме:

  • за безліцензійну торгівлю алкоголем – 272 тис. гривень;
  • за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 60 тис. гривень;
  • за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку – 51 тис. гривень;
  • за реалізацію тютюнових виробів за цінами, вищими за встановлені законодавством максимальних – 50 тис. гривень;
  • не внесення до Єдиного реєстру місця зберігання тютюнових виробів – 17 тис. гривень.

Працівники фіскальної служби нагадують, що з 1 липня 2015 року підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/або роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.

При цьому, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та іншими нормативними актами не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом за наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар